Kedves Turista!

Szeretettel köszöntjük nemzeti kegyhelyünk honlapján!

Mátraverebély-Szentkút elsősorban a csodatételeiről híres forrásvizéről és a Szűz Mária-szobráról nevezetes. Ugyanakkor a kegyhelyre látogatók megismerhetik a környék egyedülálló látványosságait is, mint például a ferencesek által működtetett barokk stílusú kegytemplomot, a remetebarlangokat vagy akár a csodás völgyben fekvő forráscsoportot is.
A Budapesttől 100 kilométerre található Mátraverebély-Szentkút kivételes adottságainak köszönhetően az egyik legkedveltebb zarándokhely az év minden szakaszában. Télen is kiváló hely az elcsendesedésre, az elmélyülésre, amelyhez segítséget nyújtanak a ferences atyák, a szentmisék, a lelkigyakorlatok és a kegyhelyet körülvevő túraútvonalak is.
A vallásturisztikai komplexum központi épülete a Zarándokház, ahol 27 darab hotel kategóriájú, saját fürdővel rendelkező szoba található – egy-, francia-, illetve külön ágyas lehetőségekkel. A Zarándokszálláson pedig 81 ember számára tudunk helyet biztosítani, 6- és 14 ágyas szobáinkban.

A minőségi ételeket és italokat kínáló Szent Jakab Étterem étlapján tradicionális magyar finomságok, vad specialitások, továbbá vegetáriánus fogások is szerepelnek. Szentkút remek helyszín az esküvők, lakodalmak lebonyolításához, különféle konferenciák megtartásához, illetve a gyermekek táboroztatására is rendkívül alkalmas.
A hely túraútvonalai közül minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Előzetes jelentkezés alapján geológiai sétákat is szerveznek a csoportoknak. A turistáknak a helyi tárlatvezető applikáció is segít az eligazodásban.

Szentkút